Stort sortiment!
Fri frakt på order över 1500 kr för medlemmar!

Värmestövlar och pimpelstövlar

På den här sidan hittar du vårt sortiment av pimpel- och värmestövlar. På pimpelturer är det ofta fötterna som börjar frysa först och därför är värmestövlar ett populärt val bland vinterfiskare. De håller fötterna varma oberoende av vädret och i så kallt som -30 grader.

Pimpel- och värmestövlar är också ett utmärkt val för gäddfiske på hösten eller vilken utomhusaktivitet som helst där du vill hålla fötterna varma. I värmestövlar hålls dina fötter torra och varma under hela turen vilket gör tillvaron avsevärt mycket skönare.

I vårt sortiment hittar du kvalitetsstövlar för olika väderförhållanden. Alla modeller har yttersula med bra grepp, med eller utan dubbar. En del modeller har ett praktiskt löstagbart foder och köldtåligheten går ner till -30 grader. Läs här nedan våra tips för vad du behöver tänka på när du väljer värmestövlar, så hittar du säkert ett alternativ som passar dina behov.

Så väljer du lämpliga värmestövlar

Undrar du hurudana värmestövlar som skulle fylla dina behov? Med dessa enkla tips kan du välja ett alternativ som passar dig. Vid valet av värmestövlar är det bra att tänka på framför allt tre saker: storleken, temperaturvariationen och terrängen där du ska använda stövlarna - läs våra noggrannare tips nedan.

1. Välj en storlek över din normala

Även om värmestövlar är varma redan i sig och det vanligen räcker med en tunn socka i dem så är det bra att välja en rejäl storlek. Då ryms det luft i stöveln och du får bästa möjliga värmeisolering i riktigt kallt väder.

Många värmestövlar har ett foder som minskar stövelns verkliga storlek. När du väljer en storlek som är ett eller två nummer större än din vanliga skostorlek är stöveln tillräckligt rymlig. Det låter luften cirkulera och stöveln är skön på foten. En lite rejälare storlek gör också att du kan använda tjockare yllesockor i riktigt kallt väder. Om stöveln har löstagbart foder och den känns för stor om du vill använda den utan fodret kan du få stöveln att sitta bättre med en innersula.

2. Välj fast eller löstagbart foder enligt användningsändamålet

Det finns många modeller av pimpel- och värmestövlar. En del har fast foder som inte kan tas loss, andra har löstagbart foder. Ett löstagbart foder är praktiskt på flera sätt. Om stöveln blivit våt eller fuktig inuti kan det löstagbara fodret tas ut och torkas skilt för sig. Då torkar det snabbare och säkrare.

Ett löstagbart foder gör också stöveln mångsidigare. Fodret gör att stöveln lämpar sig för extrema förhållanden med temperaturer ner till -30 grader. Utan fodret kan stöveln användas som vanlig gummistövel året runt.

Observera att om du väljer en storlek som är större än din normala skostorlek så blir stöveln ännu rymligare om du tar bort fodret. Separata innersulor eller tjockare sockor hjälper dig då att få stöveln att sitta bra på foten.

3. Välj en modell med dubbar för hal terräng

En del värmestövlar har dubbar, vilket är en avsevärd fördel i hal terräng, till exempel på is. Om du vet att du kommer att använda stövlarna i huvudsak på isiga ytor rekommenderar vi en modell med fasta dubbar. Värmestövlar med dubbar gör det mycket lättare att röra sig i halka och på is.

Dubbförsedda värmestövlar är avsedda uttryckligen för vinterbruk på isiga ytor. Vill du ha värmestövlar för åretruntbruk, välj stövlar utan dubbar. Hur praktiska dubbarna än är på hala ytor så är de mer till skada på fasta ytor som inte är hala.

———

Välj värme- eller pimpelstövlar enligt tipsen ovan så får du säkert en modell som passar just dina behov. I vårt breda sortiment finns värmestövlar för både kvinnor och män - med dubbar och utan.

Kolla alla våra pimpel- och värmestövlar här nedan, välj ett par som passar dig och beställ redan i dag.

Varma och sköna pimpel- och andra turer,

önskar Happy Angler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inte exklusiva erbjudanden, rabattkoder och guider!