Stort sortiment!
Fri frakt på order över 1500 kr för medlemmar!

Solglasögon skyddar ögonen från solens UV-strålar och krokar!

Viktig info direkt! Alla våra solglasögon är utrustade med polariserade linser eftersom de är det ultimata valet för fiske och båtliv!

"I vårt sortiment finns endast solglasögon som verkligen är till nytta för fiskare och båtförare, det vill säga modeller utrustade med polariserade linser. Polariserade linser tar bort reflektioner från vattenytan, vilket gör det enklare att se till exempel undervattens stenar och fiskar som följer efter betet. Utan solglasögon med polariserade linser missar fiskaren många viktiga saker! Oavsett om du köper glasögon för ett par hundra eller tusen spänn, har de polariserade linser som hjälper dig att se den undervattensvärlden klarare," berättar Happy Anglers produktchef Tuomas Hutri.

Solglasögonens fördelar på vintern och våren

När vårsolens glans börjar, är det bra att skydda ögonen! En pimpelfiskare eller vinterfriluftsmänniska kan snabbt drabbas av snöblindhet eller till och med migrän. 80 % av UV-strålningen reflekteras från snön! Genom att utrusta dig med solglasögon för pimpelfiske sparar du dina ögon och kan njuta av solskenet.

På vårens klara soliga dagar sätter reflektionerna från vattenytan även ögonen på hårda prov i öppet vatten. Läs härnäst om fördelarna med solglasögon i öppet vatten.

Solglasögonens fördelar i öppet vatten

Glasögon utrustade med polariserade linser tar bort reflektioner från vattenytan och du ser bättre under vattnet. På sommaren skyddar solglasögonen ögonen även från luftburna beten, om du råkar vara i samma båt med den fiskekompisen som alltid råkar ut för något. Dessutom kan även den försiktiga fiskaren uppleva att betet lossnar från fiskens mun under uttröttning och flyger mot fiskaren. En erfaren fiskare ger sig aldrig ut på vattnet eller till stranden utan solglasögon!

Som tillbehör till glasögonen finns flytande remmar som förhindrar att glasögonen faller i vattnet, men vid olycka flyter och räddar glasögonen. Vissa solglasögon är i sig själva flytande och när de faller i vattnet kommer de att flyta.

Vilka skillnader finns det i färg på solglasögonens linser?

Ofta ser man solglasögon med linser i olika färger. Spelar linsfärgen verkligen någon roll? Ja, det gör den. Olika färgade linser framhäver saker och färger på olika sätt. En bra allmän färg på linserna är grå, som visar färger naturligt och på så sätt ser du till exempel betesfärgerna korrekt. Brun/kopparfärgad lins förbättrar kontraster, men nyanserna förändras något. Effektiv mot reflektioner. Gul lins lyser upp synfältet. Ett bra val för fiske till exempel i dimmigt eller fuktigt väder. Fungerar bäst även i skymning och gryning.

Färgen på den speglande ytan på spegellinser är en annan sak än själva linsfärgen. Till exempel kan linsens speglande yta vara grön eller orange, men själva linsfärgen brun/koppar.

Varför är det viktigt att skydda ögonen från solens UV-strålning?

Om du efter en solig dag märker smärta, rodnad och ljuskänslighet i dina ögon, kan det bero på skador på hornhinnans yta orsakade av stark UV-strålning. Symptomen kan lindras med fuktgeler som finns att köpa på apoteket och genom att hålla ögonen stängda. Effekter av UV-strålning på ögonen inkluderar bland annat snöblindhet, grå starr och melanom.

För mycket exponering för UV-ljus påskyndar också nedbrytningen av näthinnan. Det bästa sättet att skydda ögonen mot UV-ljus är att använda solglasögon.

Skydda dina ögon från osynliga och synliga hot och beställ solglasögon nu från vårt fantastiska sortiment!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inte exklusiva erbjudanden, rabattkoder och guider!