Stort sortiment!
Fri frakt på order över 1500 kr för medlemmar!

Kylväska för fiskebruk – vad du behöver veta om användningen av en kylväska

En kylväska under fiskedagen är nästan lika viktig som fiskeredskapen. Även om en pessimist inte blir besviken, vill du säkert inte att din fångst förlorar sin färskhet innan den når köksbänken hemma.

En kylväska är standardutrustning för erfarna fiskare, nybörjare och den som fiskar ett par gånger om året på hobbybasis, och det finns många alternativ att välja mellan. Vi har samlat tips baserade på erfarna fiskares och våra egna erfarenheter för att hjälpa dig välja den kylväska som har bäst pris-kvalitet-förhållande.

En bra kylväska tjänar inte bara effektivt på fisketurer utan också i vardagsbruk, och man blir sugen på att lägga i allt från mellanmål och kött till sommardrickor med isbitar för att kyla ner.

Men låt oss börja med varför en kylväska är nödvändig, även om du mest sysslar med pimpelfiske under vinterns kalla dagar?

Kylväskor>>

Kylväskan bevarar fiskens färskhet

Fisk är ett känsligt livsmedel, varför dåliga transport- och förvaringsförhållanden lätt påverkar dess smak och näringsvärde. Fiskens kvalitet börjar försämras direkt när du lyfter den ur vattnet, oavsett om det är sommar eller vinter. Det är därför rekommenderat att tillaga och äta fisken ganska snart efter att den har fångats. Detta är dock inte alltid möjligt. Därför är det mest meningsfullt att ha den bästa möjliga förvarings- och transportmedlet, såsom en kylväska, inom räckhåll under fisketuren.

”Fisk som förvaras vid rätt temperatur håller 2–3 gånger längre. Det viktigaste är låg temperatur.”

Det är också viktigt att notera att värme och vätska accelererar förlusten av fiskens färskhet. En kylväska av dålig kvalitet är en dålig investering, för att inte tala om en plastpåse som inte håller isen frusen. Om fisken hamnar ovanpå vätskan som samlats på botten av förvaringsutrymmet påverkar det direkt fiskens hållbarhet genom att försämra den.

En kylväska för fiske är överraskande mångsidig

Se till att alltid ta med en kylväska på fisketuren, där du kan förvara din fångst och is. En högkvalitativ kylväska fungerar även som förvaringsplats för fisken när du kommer hem. På så sätt behöver du inte nödvändigtvis lägga fisken i kylskåpet för att vänta. I kylskåpet hemma förvaras nämligen fisken sämre än på exempelvis butikens kylda disk.

”En kvalitativ kylväska gör att du inte behöver rusa från fisketuren direkt till köket (även om du på bra fångstdagar säkert vill göra det).”

I en temperaturhållande kylväska hålls fisken fräsch även om du skulle köra en längre sträcka i en bil som avger värme. När du kommer hem kan du väl förvara fisken med is i samma kylväska som du placerade den i direkt efter att ha lyft den ur vattnet. På så sätt förblir fisken delikat, och du kan tillaga fångsten först nästa dag utan oro över att förlora färskheten.

Populär Artekno kylväska för fisketurer, jakt, bilresor och andra utflykter

Artekno-kylväskan är valet för många fiskare och äventyrare. Ta exempelvis Ocean Utö-modellerna: dessa finländska kylväskor är designade för nordiska förhållanden, vilket garanterar deras användbarhet i åratal utan att behöva vara överdrivet försiktiga. Det väsentliga är att Artekno-kylväskor är hållbara och deras toppfunktioner håller fångster som blir samtalsämnen vid matbordet i toppskick. Många tar också med sig sin Artekno-kylväska på utflykter bortom fiske, vare sig det handlar om en familjebilresa eller en söndagspicknick.

Med kvalitetskylväskor kan du hålla mat och dryck kall eller varm i timmar (förvaringstemperaturer –40°C till +120°C). En lätt kylväska gör även att du orkar bära mer inuti: snacks, fångst, is eller dryck. På så sätt sparar du även egen energi för det väsentliga.

Artekno-kylväska för fiskebehov (Ocean Utö 6 L / 25 L)  

  • Tål en belastning på upp till 80 kg – kan praktiskt användas som en fiskepall för lättviktsklassen.
  • Strukturell hållfasthet tål stötar och belastning mycket bättre än traditionell EPS-skumplast eller polystyren.
  • Bärremmen håller även för århundradets fiskafänge – testat och bevisat.

Kylväska med tanke på fiskemiljön – det ansvarsfulla konsumentvalet

  • Varje Artekno Ocean hjälper praktiskt taget till att rena haven, eftersom 15 % av skumplastmaterialet kommer från marina avfall som insamlats från havet, såsom fisknät och rep.
  • För varje såld produkt från Artekno Ocean-serien doneras 1 € (¨11 kr) till skydd av Östersjön. En bra kylväska på fisketuren – bevara färskheten och minimera onödiga vätskor.

En bra kylväska på fisketuren – bevara färskheten och minimera onödiga vätskor

  • Artekno-kylväskans konkava botten förhindrar att fukt samlas i produktens botten.
  • Inbyggda kanaler i kylväskan leder kylan mycket effektivt.

Artekno har ett certifierat kvalitets- och miljösystem, och dess kylväskor är i praktiken premiumkvalitetsprodukter med ett utmärkt pris-kvalitetsförhållande.

Utöver Artekno-kylväskor hittar du även kylväskor från andra topp-tillverkare samt tillbehör för kylväskor hos oss. I vårt sortiment hittar du endast alternativ som håller länge. Förutom traditionella kylväskor kan du även välja modeller som drivs med elektricitet, lämpliga för långa förvaringstider och situationer där du snabbt vill kyla ner varm mat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inte exklusiva erbjudanden, rabattkoder och guider!