Stort sortiment!
Fri frakt på order över 1500 kr för medlemmar!

Abborrfiske med hårda beten på sommaren – roligt och effektivt!

Vilka beten är bäst för abborrfiske på sommaren? Sommaren och varma vatten får abborren att aktivt byta plats och huggperioder kan vara korta. Det lönar sig att söka dessa varma vattens randiga godbitar mångsidigt från olika ställen.

Grunder, enstaka stenar eller grundryggar kan samla abborrar. Steniga botten är bra alternativ för jiggfiskare, men kan tidvis vara för illa med tanke på jiggsvinn.

Vid dessa ställen, och varför inte annars också, lönar det sig att byta till andra beten. Traditionella spinnare, små skedar och numera också olika moderna spinnare, chatterbaits och dyl. är utmärkta alternativ för att fiska i steniga omgivningar.

Beten för sommarhetta

När man sommarfiskar abborre lönar det sig att spela med beten som är skinande, blänkande, rörliga och åstadkommer ljud. Äldre traditionella spinnare, nyare Blade Bait och Spin Tail -beten väcker abborrens intresse också på avstånd och som bäst får man gräva betet djupt från abborrens gap.

Spinnare – Ljud och glans

Spinnare är beten som hittats i mångfaldens betesaskar från första början. Detta traditionella bete ska man inte ignorera under sommarens abborrjakt. Med spinnare lönar det sig att satsa på beteslås med lekande, desto bättre lekande, desto mindre vrider sig linan. En del spinnare har kropp som fungerar som köl och förhindrar vridet av linan samt håller betet alltid i rätt ställning. Bekanta dig med vårt utbud av spinnare och skaffa lockbeten!

Blade Bait – Skapa rörelse i vattnet

Blade Bait är en kombination av sked och wobbler, men i en metallversion. Betet fästs från ryggen, där det ofta finns flera fästhål. Genom att välja fästhål kan man påverka betets simning och vibrationer. Ju närmare betets nos, desto mindre vibrationer, och ju längre bort, desto kraftigare. Blade Bait-beten är utmärkta för att fiska harr och även gäddan kan knappt motstå dem. En Blade Bait-liknande betes kropp kan också vara av plast, där rasselkulorna inuti betet skapar ljud i vattnet. Ta en titt på blade baits och skaffa ditt eget!

Spin Tail – Veva eller jigga

Under vårt testfiske var den bästa tekniken att fiska med Spin Tail beten att jigga. Betet får sjunka till botten och sedan kan det dras med den karakteristiska hackiga rörelsen som används vid jiggfiske, till exempel snabbt några vevtag och sedan låta det sjunka till botten igen, och upprepa detta mönster. Genom att upprepa och variera denna teknik med lite personlig touch kan man uppnå bra resultat, och många gånger hittar man dagens "kod" genom att våga prova olika sätt att fiska. Spin Tail-spinnare fungerar också bra genom att bara vevas jämnt när man siktar på fisk som befinner sig nära ytan eller i mellanvatten. Spin Tail-beten har också visat sig vara effektiva för gös. De större storlekarna fungerar också utmärkt för gädda under varmare vattentemperaturer. Dessutom är det värt att prova detta betestyp för öring och regnbåge. Ta en titt på spin tail-beten och beställ din favorit!

Chatterbait – Vibration och storlek

I Chatterbait-beten är idén med "haklappen" att den skapar otroligt mycket vibrationer och rörelse i vattnet på grund av vattenmotståndet, vilket gör att rovfisken inte kan missa det. Chatterbait kan också fiskas med jiggtekniken, när betet sjunker vibrerar dess gummiskynke lockande och lockar fiskarna till sig. Det är en utmärkt bete för lite större abborrar, men fungerar också effektivt för gädda. Packa ner några Chatterbait i betesväskan - välj ditt favoritbete och beställ!

Vi lyckades fånga fisk med dessa beten i sommarvärmen vid Lojo sjö, och vi hoppas att du också har framgång på dina egna vatten!

Skitfiske!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inte exklusiva erbjudanden, rabattkoder och guider!