Trygg betalning
Fri frakt på order över 1500 kr för medlemmar!

Tips för ditt gäddfiske

Bakgrund


Det kan kännas förvirrande i en djungel av utrustning som finns ute på marknaden i dag. Vi vill med denna film gå igenom en del av utrustningen som lämpar sig att starta sitt gäddfiske med. Happy Angler Pro Team kände att det var dags för att dela med sig av några tips och trix till ett fiske som vi gillar skarp, spinnfisket efter gäddan.

Metod


Gäddan är en riktigt uppskattat fisk att fånga då den bjuder på stenhårda hugg och kan bjuda upp till en riktig kamp. Gäddan finns i Sveriges flesta vattendrag och den går att fiska så väl från båt som från land. Största chansen att fånga gäddan är då den lekt färdigt och är hungrig, runt slutet på Maj beroende på var i landet du bor. Även hösten brukar vara en het period då gäddan äter upp sig inför den kommande vintern. Men så länge det är isfritt har du chansen att fånga gäddan.
Gäddan hittar du där annan mindre betesfisk håller till, har du svårt att lokalisera betesfisk som mört/abborre/braxen så leta dig till växtlighet eller grynnor så kommer du stöta på gäddan.


Utrustning


Ska du testa på att fiska efter gädda skulle vi rekommendera att du köper ett haspelspö då detta är lättare att kasta med till en början. Välj ett haspelspö som har en kastvikt upp till ca 80gr för att kunna kasta dom flesta beten som jerkbait, skeddrag och jiggar. Haspelrullen bör vara i storleken kring 3000-4000 för att kunna få på lina som passar till gäddfisket. Vi brukar köra med en flätlina med tjocklek kring 0,25mm på haspelrullar. Du behöver även en tafs av något slag för att inte gäddan ska bita av flätlinan och du i sin tur förlorar ditt bete.
Det finns som sagt plats att grotta ner sig hur mycket som helst i olika prylar kring ditt gäddfiske. Något du inte ska vara utan är dock en tång. Tången ska med fördel vara lång så du lätt kan komma åt att kroka lös gäddan utan att skada dina fingrar på tänder eller krokar.

I filmen visar Joel upp utrustning som kommer hjälpa dig att komma igång med ditt gäddfiske. Du kan även ställa frågor i kommentarfältet i filmen om det skulle dyka upp några så hjälper vi gärna till att besvara frågorna.

Skitfiske!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inte exklusiva erbjudanden, rabattkoder och guider!